torstai 10. toukokuuta 2012

Huh, mikä huhtikuu

Elikkäs part 2 pitkää päivitystä;

Huhtikuussa alkoivat lumet sulaa ja vietettiin paljon aikaa muaallakin kuin kotona Lappeenrannassa. Oltiin muun muassa Jassulla suuri osa kuusta. Käveltiin pitkä lenkki, jolla Hippu sai myös juosta vapaana kun oltiin sen verran syrjässä. No taajamassa oltiin, mutta sen verran metikköä ettei ihan sivilisaation keskellä. Sai leikkiä ja juosta Nöpön perässä itsensä uuvuksiin. Siirryttiin myös näillä yhteislenkeillä valjaiden käyttöön, sillä Hipulla on hurmaava tapa vetää, kun Nöpö on paikalla. Eräällä näistä lenkeistä käytiin katsomassa hieman jo vanhemman puoleista belgiä Lulua. Lulu oli hieman epäluuloinen kahden höseltäjän suhteen, mutta ulkona oli jo reippaammin.

Lenkkeiltiin myös pitkä lenkki kauppaan, Lappeenrannassa. Lenkki oli täyttä tuskaa; koitti syödä kaikki roskat jotka tulivat vastaan, veti, haukkui, puri lahkeista. Tultiin siihen tulokseen, että pentu oli väsynyt, sillä se köllötteli matkasta sen ajan, kun sen ei tarvinnut liikkua. Oppiipa kantapään kautta.. Sitten taas vietettiin viikkoa Jassulla ja oltiin yötäkin. Tämä oli ihan toimiva järjästely ja kaikilla oli kivaa. Koirat riehuivat toisaalta niin, että päästettiin Nöpö välillä Jassun makkarin rauhaan, ilman Hippua.

Sitten ikävämpänä uutisena, Hippu satutti tassunsa tuntemattomaan paikkaan, eikä uskaltanut laittaa sille painoa, vaan ontui. Tämä tapahtui sisällä, noin 10:ssä minuutissa ulkoa tulon jälkeen. Hippu ei edes huutanut, kun sen satutti. Ei edelleenkään tietoa miten, minne, missä, milloin sen oli satuttanut. Tassun kuntoutumiseen meni noin kolme päivää, eläinlääkärin mukaan vierailuun ei ollut tarvetta. Pari päivää tapahtuman jälkeen tassusta löytyi haava, jota sitten asianmukaisesti hoitamalla saatiin se paranemaan ja pentu oli kuin uusi.

Sitten oli kolmen yön reissu kelleppä muullekkaan kuin Jassulle; pentu pääsi taas ulkoilemaan, teki loistavasti aina lehdelle hätänsä ja ulos aina kun pääsi sinne. Pitkiä lenkkejä taas, vapaana hihnasta. Paljasti uuden taidon; osaa hypätä sohvalle. Voi kun oli niin ihana kattoa kun toinen hyppää Nöpön perässä sohvalle rapsutuksia kerjäämään <3 Toinen uusi puoli: kaiken alle on kiva mennä; tuoli, pöytä, sohva, sänky. You name it. Vierailun aikana tuhoisan pennun voiman kohtasivat; Crocsit, jouluvalot, nallen paita :(


Oppi antamaan molemmat tassut ja myös ristiin. Kun annan kengän eteen ja kysyn haiseeko, tunkee kuononsa sinne sisälle. Tästä ois tarkotus ketjuttaa että joko peittää kuononsa tai leikkii kuollutta. Mielipiteitä? Osaa myös laittaa molemmat etutassut crocseihin; pistää kengät jalkaan, you see ;)


Hippu oppi myös haukkumaan leikkiessään.. tiedä sit onko huono. Tavattiin 7kk mopsi tyttö Alma. Se oli aaaaaivan ihana, riekkuivat pihalla pari kymmentä minuuttia ja mustasta koirasta tulikin sitte harmaa :D Muita tuttavuuksia olikin eräs avustajakoira, joka oli aivan upea. Se tapa jolla se keskitty tehtäväänsä, oli se mikä vaan oli iha upea. Ja kun liivin otti pois niin oli ihan toinen koira. Vaikka olikin vanha, niin silti se tapa, jolla se kerjäs rapsutuksia oli aivan ihana!

O:n äiti järjästi 60-v juhlat, joissa Hippu oli myös muana. Juhlat menivät oikein mainiosti ja Hippu-imuri hoiti lattioiden putsauksen herkuista; onneksi suklaakakkua ei tippunut lattialle.... Paikalla oli myös lapsia; sellaisia riehuvia jotka silittävät Hippua jaloillaan, kiljuivat ja ryntäilivät edes takaisin. Onneksi Hippu sai tälläisiinkin tutustua ja omaksi ilokseni suhtautui erittäin rauhallisesti lapsiin. Pääsiäinen seurasi heti juhlia, eikä siitä oikeastaan kummempia.  Taas vierailtiin Jassulla, lenkkeiltiin ja höpötettiin kaikkea randomia.


Saatiin Hipulle vahviste rokote, ja ollaan vapaita tutkimaan maailmaa suuremmassa mittakaavassa, tänään sain aikaiseksi ilmoittaa meidät pentukurssille, josta tulikin jo vastaus. Voi mie toivon että ton motivaatio ois jees. Sen tiedän ettei noi uudet naksut sitä lainkaan motivoi, pitää hankia taas jotain muita. Ne meni oikein hyvin ne mitä ekana oli, nyt kun on puruvoimaakin. Herkkuna on tällä ollu nyt possunkorva, jonka hutas yhessä illassa, kun edellinen pyöri lattialla noin viikon. Huh.Eräänä lauantaina vietettiin parituntia  mustin ja mirrin pentutreffeillä. Paikalla oli bullmastiffi Hipsu ja vinttikoira Nikke. Herranpöksyt sitä säkää 7:kk vinttikoiralla. Se oli aika sulosta kun juoks muita karkuun ja Hippu ja Hipsu vaan leikki ihan innoissaan, kunnes meidän sankari väsy ja nukahti aitauksen nurkkaan, vesikupin viereen. Matkalta tarttui mukaan myös uusi lelu; röhkivä virtahepo joka on edelleenkin ihan huippu juttu!

Pidettiin myös veljeni kanssa kuvaussessio ulkona, kun vähän jaksoin vaivautua. Toivotaan että ne kuvat on kutakuinkin jees. En oo niitä viel hirveemmin kattonu, kunhan kameralla selasin. Jees, tää kuu meni aika lepäillessä, kun kattelin Xenaa O:n ollessa sivarikoulutuksessa. Se on jotain ihaninta kun katot Xenaa ja Hippu tulee jalkopäätyyn nukkumaan. Toinen paikka missä on tykännyt nukkua on autossa jalkatilassa takapenkillä. Cool eh?


Viimeinen päivä huhtikuuta olikin erittäin toimelias; käytiin Jassun, Jassun poikaystävän ja Joonaksen kanssa lenkillä. Oli tosi mukava ilma, koirat nautti mutakylvyistä ja sitten kaivo kuoppaa soramontulla. Ja söi lunta, jotta sai vettä :D Sitten poikettiin vielä lammen kautta ja Hippu koki ensimmäisen uimakokemuksensa. Hyppäsi vatsalleen veteen, kun ei olettanut sen olevan niin syvää. Siinä sydän kurkussa katsoin kun toinen polski :SVinttikoira?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti